תיעוד סיפורי נשים ערביות ויהודיות

 מה? מהות הפרויקט הוא לתעד סיפורי חיים של נשים ערביות ויהודיות.

למי? הפרויקט יהיה ממוקד בנשים בלבד- יהודיות וערביות. והנשים ייבחרו לאחר שיחה מעמיקה ומחשבה על אלמנטים ו"סצנות" בחייהן שיכולות להתאים לתיעוד. הגילאים יהיו מגוונים וכך גם הסיפורים. כמו כן יתועד הקשר שיבנה בין הנשים היהודיות והערביות. תוך מבט מעמיק על המשותף והשונה בין הנשים. ויהודיות. נשים אמיצות וחזקות שסיפורן יהווה השראה.

למה? המטרה היא שימת דגש ופוקוס על החזקות של הנשים, על העוצמה שחבויה בכל אישה ובאופן בו היא באה לידי ביטוי. התיעוד יאפשר מבט מעמיק ומזוקק בסיפורה החזק והחד פעמי של כל משתתפת. הקרנת הסרט שיווצר תהווה שלב סופי בהעצמת הנשים , כאשר הקהל יהיה עד לסיפור חייהן.

הפרויקט בנוי של 10 מפגשים,(3-4 שע' למפגש) יקבלו ויתנסו המשתתפות (עד כ-10) בכלים קולנועיים בסיסיים כגון: צילום, עריכה, כתיבה ומשחק

בין הפגישות חברות הקבוצה יצאו למשימות צילום שונות. החומרים שיצולמו על ידם יהוו את חומרי הגלם לסרט  דוקומנטרי של כ-50-40 דק' העוסק בסיפור חייהן ותיעוד הקורס והתהליך עצמו.

פירוט תכנית הקורס:

  • מפגש ראשון: הכרות+ תיאום ציפיות. יחולקו מצלמות וחצובות לכל משתתפת .חברות הקבוצה ילמדו באמצעות התנסות אחת על השנייה על גדליי הפריימים הקיימים. בסיום המפגש יקבלו חברות הקבוצה משימה, לצלם מס' דקות של הפרשנות שלהן למושג בית כשעליהן להשתמש בכל סוגי הפריימים שנלמדו.
  • מפגש שני: צפייה בחומרים שהביאו חברות הקבוצה וניתוחם.  יילמדו יסודות בסיסיים בראיון דוקומנטרי בדגש על המונח- קונפליקט. חברות הקבוצה ית
    חלקו לזוגות יקיימו ויצלמו ראיונות עומק, האחת עם השנייה. לאחר מכן תתבצע צפייה בראיונות וניתוחם, תוך כדי סימון האלמנטים שיכולים להיות מעניינים לסרט תיעודי בחייה של כל משתתפת.
  • מפגש שלישי: חלומות-צפייה בסצנות של חלומות בקולנוע הישראלי והעולמי. במפגש כל משתתפת תצולם מספרת על חלום שעדיין לא הגשימה. החלומות של המשתתפות יתוסרטו במפגש לכדי תסריטים קצרים.  בהמשך הקורס נצלם בצורה עלילתית את הגשמת החלום של כל אישה, באמצעות שימוש בתפאורה, תאורה ועוד.
  • מפגש רביעי: צפייה בסרט תיעודי העוסק בנשים ומלחמה ומפגש ושיחה עם במאית הסרט. עיסוק ב"מאורע מחולל" בסרט הדוקומנטרי והעלילתי. בסוף המפגש המשתתפות יקבלו משימת צילום בהשראת השם- "יקירי" ומשימת כתיבת מכתב לאדם יקר לכל משתתפת .מפגש חמישי: צפייה בקטעים שצילמו המשתתפות+ הקלטה מקצועית של הקראת המכתבים. למידת המונח "וויס אובר" וצפייה בשימושים שונים שלו בקולנוע התיעודי והעלילתי.
  • מפגש שישי: צפייה בקטעי "יקירי" הערוכים בתוספת ה"וויס אובר"  ובלעדיו. ניתוח של השימוש בכלי הקולנועי הזה. המשתתפות ילמדו יסודות בסיסיים במשחק מול מצלמה. יבחר סיפור שתביא אחת המשתתפות ואותו יביימו המשתתפות הנוספות לקטע משחק קצר. נצפה בסצנות וננתח אותן. בסיום המפגש תינתן משימת צילום לפרשנות האישית של כל משתתפת למושג- "גאווה".
  • מפגש שביעי: צפייה בחומרים שיביאו המשתתפות וניתוחם. הקניית כלים בסיסיים להבנת יכולות השימוש בעריכה על ידי ניתוח עריכה בסצנות שונות בסרטים ישראליים וזרים.מפגש שמיני: (ארוך יותר) צילום ובימוי הגשמת החלומות של הנשים.
  • מפגש תשיעי: סיכום החומר הנלמד וצפייה בראפקאט ערוך של חומרי הסרט-"סיפורי נשים" +דיון. תקופת הפסקה של שלושה שבועות לעריכה סופית.מפגש עשירי: מפגש סיום בו יוקרן הסרט הערוך. דיון

 


 מנחת הקורס: אורית פוקס רותם     

 ילידת חדרה 1983. במאית, בוגרת בי"ס סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה בירושלים. ביימה מס' סרטים עלילתיים קצרים ודוקומנטריים שהשתתפו  בפסטיבלים בינלאומיים וזכו בפרסים בארץ ובעולם.                                 

בעלת ניסיון בהדרכת קבוצות בעמותת לה"ב ובקבוצת נשים בעיר עכו.

http://www.jsfs.co.il/graduates/graduate.aspx?gId=156

הכלים הטכניים הנדרשים לקיום הקורס:  מצלמות וידאו פשוטות לכל משתתפת+חצובות. פנסי תאורה, מסך לבן ואמצעי הקרנה.